SANT JORDI 2024

PRIMÀRIA

22/04 : PLANETARI MÒBIL per a tots els cursos.  

Un planetari digital per viatjar dins i fora del nostre planeta. Es tracta d’una cúpula inflable amb un equip tecnològic que ens permetrà durant la sessions fer un viatge inmersiu i espectacular pels astres més importants del nostre Sistema solar. 

CCICLE INICIAL: Descobrint l’Espai

El Sol és l’astre més important per què ens dóna la vida. Descobrirem com és, quins colors té i com el veiem. Observarem el dia i la nit, la rotació, i viatjarem als planetes del sistema solar, observant la Terra des de l’Espai i coneixent la resta de ben a prop. Farem una exploració immersiva a la Lluna i ens endinsarem en la descoberta del cel de nit amb les estrelles més brillants i els dibuixos que formen anomenats constel·lacions. Acabarem amb un vídeo d’Astronautes

CICLE MITJÀ: Els misteris del Sistema Solar

CICLE SUPERIOR: Vivint a la Via Làctia

Primer es veurà una introducció genèrica amb el monitor. Descobrirem com es el Sol, observarem el dia i la nit, la rotació i viatjarem als planetes del sistema solar, observant la Terra des de l’Espai. 

Es farà una exploració immersiva a la Lluna i descobrirem el cel de nit amb les estrelles i les constel·lacions. 

SECUNDÀRIA

23/04 : TALLER D’AUDIOVISUALS A CÀRERC DEL DRAC MÀGIC: 

              1r i 2n ESO APRENENTATGES DE L’ AMOR:

 

Les relacions afectives en l’audiovisual: Les històries d’amor acostumen a ser el motor de l’acció en pel·lícules, sèries, videoclips, anuncis, etc. Però què passa quan aquestes narratives es repeteixen? Si veiem les mateixes escenes en diferents formats i èpoques? Analitzarem com el cinema i en general els mitjans audiovisuals han reforçat l’amor romàntic, i valorarem altres maneres o models de relacions. 

Què es treballa?

  • Comprendre que la representació del món que fan els mitjans de comunicació audiovisuals és una construcció.
  • Identificar els factors que construeixen les històries d’amor en els productes audiovisuals.
  • Parar atenció a alguns aspectes del llenguatge audiovisual i als mecanismes de representació de les relacions afectives en els mitjans de comunicació que fomenten la pervivència dels mites de l’amor romàntic i la construcció sexista i esbiaixada del món. 
 
               3r i 4rt ESO: ESTEREÒTIPS A LA PANTALLA:  

Interrogar les normes de gènere: La majoria de les imatges en circulació, des de la publicitat fins a les xarxes socials, encara reprodueixen una tradició visual en què les feminitats i masculinitats es representen de forma rígida i arquetípica. Aquest taller proposa eines per des-naturalitzar les convencions que s’han establert sobre les formes de mirar els cossos. Tornar a mirar per activar la reflexió sobre com superar les imposicions de gènere en la cultura audiovisual. 
 
Què es treballa?
 
  • Constatar que les representacions dels mitjans de comunicació són una construcció fruit d’una tradició cultural i uns valors concrets. 
  • Desenvolupar eines per a una anàlisi crítica dels processos de configuració de la representació de les identitats de gènere.
  • Aproximar-se a representacions inclusives amb la diversitat i complexitat de les identitats contemporànies.