Aquest taller consistirà en una explicació sobre el joc de construcció Kapla, i després els animadors guiaran els alumnes per realitzar grans construccions.
A càrrec de KAPLA CATALUNYA e impartit per Josep Mª Bassa Sanabra.
20 /04 y 21 /04 : EXPERIMENTS A L’AULA
Un científic visitarà la nostra classe! Amb senzills experiments sorprenents i divertits, fets amb estris i materials que tenim per casa o per l’escola, ens demostrarà que no ho sabem tot sobre coses tan quotidianes com l’aire i l’aigua. I per als cicles més grans, ens explicarà conceptes com densitat, pressió atmosfèrica, tensió superficial…
Però el millor de tot és que… nosaltres, organitzats per grups i en taules, podrem repetir-ne molts d’ells!! No és màgia, és ciència, tot i que sembli màgia.
Una forma molt participativa que mostra als alumnes que ells poden fer ciència de manera assequible, i crear la dinàmica d’observar el seu entorn.
SECUNDÀRIA
28/04 : TALLER DE KAPLA per a tots els cursos. L ‘ animació proposada anirà encaminada a plantejar reptes i problemes als alumnes amb el joc de construcció. Es dividirà cada callse en 5 grups i competiran per veure qui és capaç de realitzar les proves proposades de la manera més ràpida o respectant el temps proposat. Es duran a terme tres proves on es tindrà en compte:
1. Alçada: 15 minuts per realitzar la torre kapla més alta posant les peces en vertical
2. Amplada: Guanyarà l’equip que aconsegueixi la màxima distància entre els pilars del pont.
3. Imaginació i originalitat: Es una prova creativa on s’haurà de construir un ocell. Serà el professor el qui fara de jutge.
La finalitat de les tres proves és fomentar el diàleg entre els participants per fer una tasca col·lectiva, on es tindran que prendre decisions a través del diàleg i argumentacions personals, i on serà molt important una bona organització de grup per la realització de cada joc.
A càrrec de KAPLA CATALUNYA e impartit per Josep Mª Bassa Sanabra.
21/04 : TALLER D’AUDIOVISUALS A CÀRERC DEL DRAC MÀGIC:
1r i 2n ESO: EL JOC DEL MUNTATGE : A partir d’un arxiu d’imatges per al planeta, de músiques i efectes sonors experimentarem amb l’edició en directe. En aquesta activitat, farem servir la Mash Up Table, un enginy tecnològic que ens permet treballar el muntatge cinematogràfic de manera col·laborativa i lúdica.
Què es treballa?
Aproximar-se d’una manera creativa a qüestions vinculades al canvi climàtic.
Experimentar les possibilitats narratives i expressives del muntatge audiovisual.
Elaborar un film en grups cooperatius.
3r i 4rt ESO: DESMUNTAR EL SELFIE:Autoretratar-se i compartir la imatge a les xarxes és una pràctica molt habitual entre els i les joves, però, com són les nostres selfies i què diuen de nosaltres? Es poden llegir en clau de gènere? És una pràctica que pot esdevenir eina de denúncia o de transformació? En aquesta activitat en revisem algunes implicacions socials i realitzarem una pràctica creativa per a explorar els potencials expressius de l’auto-representació.
Què es treballa?
Debatre i aprofundir sobre les dimensions socials de la selfie, especialment en clau de gènere.
El potencial de les pràctiques artístiques com a forma de sensibilització i denúncia de violències.
Realitzar una pràctica creativa que permeti desenvolupar la capacitat expressiva dels llenguatges visuals, així com ampliar la perspectiva de l’autoretrat.